I co z tego, że do lata jeszcze daleko... Takie domowe cuda smakują nawet zimą:) Naprawdę polecam!!
Składniki:
- jeden duży i bardzo dojrzały ananasa
- 400 ml mleka kokosowego
- sok z jednej limonki
- 2 łyżki cukru pudru
Nic prostszego. Wszystkie składniki umieszczacie w blenderze i miksujecie na gładka masę. Ja dodatkowo przecieram całość przez sito, żeby pozbyć się ewentualnych pozostałości po skórce ananasa. Przelewacie gotową masę do pojemnika z pokrywką i wstawiacie do zamrażarki na kilka godzin co najmniej.
Czy do robienia tego sorbetu uzylas calego ananasa czy tylko jego czesci?
OdpowiedzUsuńCałego, pomijając oczywiście skórę i twardy środek;)) I zwróć uwagę, żeby owoc, który kupujesz był naprawdę dojrzały. W przypadku ananasa poznasz to po bardzo łatwym wyciągnięciu najgłębiej rosnącego listka z jego "czuprynki". Pozdrawiam:)
UsuńOkej. Dzieki za informacje, wlasnie zabieram sie za robienie lodow. :3
OdpowiedzUsuń