piątek, 1 lutego 2013

Roladki z pomidorowym pesto, rucolą i dojrzewającą szynką

     Miało nie być wstępu, bo mam dzisiaj istny sajgon w biurze, ale dla Was mogę odłożyć kilka wypisów na bok i skrobnąć kilka zdań;) Jak już wspomniałam w poście o pesto, na firmową imprezę przygotowałam przekąskę z jego użyciem, te oto roladki, które ku mojej uciesze okazały się prawdziwym hitem. Miło mi było słuchać opinii moich współpracowników, że "pycha, rewelacja, będę takie robiła mężowi":))) Czerwieniłam się naprawdę długo;) Jeśli szykujecie jakieś spotkanie w najbliższym czasie, to naprawdę POLECAM ten przepis na przekąskę. Jedno naczynie, jeden blender i w kilka dosłownie minut macie fantastyczny poczęstunek dla swoich gości. Życzę Wam teraz smacznego i wracam do Repertorium;)




Składniki:
  • pszenne tortille
  • pesto laskowe
  • dojrzewająca szynka (3-4 plastry na placek)
  • rucola
Przygotowanie:

Placki podgrzejcie na suchej patelni przez kilka sekund aby nieco zmiękły. Posmarujcie każdy placek pesto, połóżcie na nim plastry szynki a na szynkę po sporej garści rucoli. Zwińcie całość dość ściśle aby roladki się nie rozpadały i pokrójcie na kawałki dowolnej wielkości. Łatwe? A jakie pyszne!


4 komentarze:

  1. Nie dziwie się że wszystkim smakowały, takim roladką nie sposób się oprzeć!

    OdpowiedzUsuń
  2. Apetyczne te Twoje roladki, z taka szybeczką... Mniam!

    OdpowiedzUsuń
  3. ale narobilem sobie apetetu ;) te zdjecia mm boskie to musi być ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. świetny pomysł na imprezowe przekąski... na pewno wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń