niedziela, 9 marca 2014

Surówka z białej rzodkwi, marchewki i jabłka.

    Myślę, że w tym przypadku zachęta nie jest potrzebna. Surówka jest zdrowa i pyszna. Idealna do kanapki i do obiadu:) Tarka w łapkę i do dzieła!;)
Ps. Wybaczcie skromne wstępy ale biegamy w poszukiwaniu mieszkania wiec każdą chwilę mamy zajętą. Jak już się sytuacja nieco wyklaruje, skrobnę coś dłuższego;)


Składniki:
  • średnia biała rzodkiew
  • średnia marchewka
  • 1/2 kwaskowego jabłka
  • 1,5 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
  1. Jabłko, obraną rzodkiew i marchew zetrzyj na tarce na grubych oczkach, skrop sokiem z cytryny i wymieszaj.
  2. Wymieszaj jogurt z majonezem i musztardą, dopraw do smaku solą i pieprzem po czym wymieszaj z tartymi składnikami.

5 komentarzy:

  1. Ja zrobiłam właśnie teraz ale bez majonezu i musztardy bo nie mam. Wyszla równie pyszna

    OdpowiedzUsuń
  2. surowka z dialej rzodkwi jest dardzo dodra jak ja przyrzadzimy anna

    OdpowiedzUsuń