poniedziałek, 3 lutego 2014

Pasta z pestek słonecznika.

    Czołem Łasuchy! Dzisiaj bardzo szybko bo zarobiona jestem po same uszy;) Zapraszam Was na śniadanie ze zdrową alternatywą dla wszelkich smarowideł kanapkowych. Pasta z pestek słonecznika jest nie tylko pyszna ale i bogata w zdrowe dla naszego organizmu nienasycone kwasy tłuszczowe oraz aminokwasy. Pestki te są źródłem witamin z grupy B oraz witamin A, D i E. Te niepozorne nasionka wzmacniają nasze kości, wzrok, pomagają w dbaniu o cerę, są źródłem wapnia, cynku, żelaza oraz potasu. Tak więc zabierajcie się za prażenie pestek a ja wracam do pracy :) Smacznego dnia!



Składniki:
  • 200 g pestek słonecznika (uprażonych na suchej patelni na złoto)
  • ok 3/4 szklanki bulionu lub consomme
  • sos sojowy i pieprz do smaku
Przygotowanie:

    Jedyne co należy zrobić, to zmiksować pestki z bulionem i doprawić do smaku. Do tego chrupiące pieczywo, kilka liści szpinaku, jajko na twardo, pomidor i śniadanie macie gotowe:)

A jutro zapraszam na cieplutki bochenek pysznego, domowego chleba:)


2 komentarze:

  1. bardzo lubię takie pasty
    pysznie wyglądają te kanapki :)

    OdpowiedzUsuń