Najbliższe dni to zdecydowanie czas Jajek:) Jajka w wydaniu pasty, jajka z dipem kolendrowo-koperkowym, jajka pod chrupiącą pierzynką z boczkiem i pieczarkami, mus z łososia i jajek, twarożek z wędzonym dorszem, cytryną i jajkiem itd. Końca nie widać;) Siedzę w kuchni od rana i już mi się w głowie kręci od tych białek i żółtek. Szybko wrzucam przepis i pędzę na spacer, korzystając z pięknego słońca za oknem:)
Składniki:
- 1 dojrzałe avocado
- 3 ugotowane na twardo jajka
- garść liści bazylii
- łyżka jogurtu greckiego albo gęstej śmietany
- łyżka majonezu
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Umieśćcie wszystkie składniki w blenderze i zmiksujcie na gładką pastę. Doprawcie do smaku i gotowe:) Przed podaniem należy schłodzić pastę w lodówce aby nieco stężała. Łatwiej będzie nakładać ją potem na krążki z ciasta francuskiego.
Pięknie się prezentuje!
OdpowiedzUsuńale one cudownie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńświetne, świetne!
OdpowiedzUsuńidealne na przystawkę.
Ślicznie podane! Uwielbiam awokado! <3 Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuń