Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam takie szybkie, nieskomplikowane dania. Szczególnie wtedy, kiedy mam mieć gości. Po co siedzieć w kuchni przy garach, kiedy lepiej ten czas spędzić przy stole z resztą towarzystwa. Ten przepis idealnie się do tego nadaje. Ja jako dodatki do kiełbasek wybrałam musztardę i parmezan, ale opcji jest naprawdę wiele. Wystarczy ruszyć wyobraźnią i wybrać te składniki, które Nam najbardziej pasują. Zatem miłej zabawy i smacznego!:)
Składniki:
- ciasto francuskie
- surowe cienkie kiełbaski
- musztarda angielska
- parmezan
- świeży tymianek opcjonalnie
- jajko do smarowania
- nasiona sezamu do posypania
Posmarujcie ciasto musztardą w miejscu gdzie będzie kiełbaska. Połóżcie kiełbaski na tak przygotowanym cieście i zetrzyjcie na nie trochę parmezanu. Możecie również dodać listki świeżego tymianku. Zawińcie kiełbaski w ciasto (smarując brzeg ciasta jajkiem, żeby się dobrze skleiło). Posmarujcie całość roztrzepanym jajkiem i posypcie sezamem. Podzielcie taki "rulonik" na kawałki dowolnej wielkości i pieczcie w 180 stopniach do momentu zrumienienia ciasta.
No pychotka:) Fajny pomysł na imprezke:)
OdpowiedzUsuńWyglada fantastycznie, smakuje pewnie rownie dobrze! =)
OdpowiedzUsuń